>Tavuklu Taze Fasulye Yemeği Tarifi

>

 

Malzemeler:

1 Kilo Taze fasulye
2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
5-6 Diş Sarımsak
2-3 Adet Domates
1 Adet Tavuk Göğsü
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1-2 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Knorr Sebzeli Çeşni
Yeterince Tuz
2-3 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
3 su bardağı Su
3-4 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı.

Hazırlanışı: 
Düdüklü tenceremize ayçiçek yağımızla birlikte ince olarak kıydığımız soğanlarımızı hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Küp Küp doğradığımız tavuk göğsünü de ilave edip bir miktar daha kavuralım. Ayıklayıp 2-3 parçaya böldüğümüz taze fasulyemizi, salçamızı, ince ince doğradığımız sarımsakları, küp küp doğradığımız domatesleri, tuzumuzu, çeşnimizi, karabiberi, pul biberini katıp karıştırdıktan sonra 3 su bardağı soğuk suyumuzu da ilave edip, düdüklü tencerimizin ağzını kapatalım. Kısık ateşte 15 dakika pişirelim. 


Hepinize Afiyet Olsun…

About these ads

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: