>Kakaolu Muzlu Rulo Pasta Tarifi

>

 

Malzemeler:

4 adet yumurta (oda sıcaklığında olmalı, çünkü daha güzel kabarıyor pandispanyamız)
8 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı un
1/2 ( yarım) paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon rendesi
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı yumuşak margarin (ben becel kullandım).
1 su bardağı ılık süt + 3 tatlı kaşığı şeker (pişen pandispanyayı ıslatmak için)
Pasta Krema Malzemesi:
1 paket Dr.Oetker kakaolu pasta kreması + 1,5 su bardağı soğuk süt.
Sos Malzemesi:
1 paket Dr. Oetker beyaz çikolata sos + 2 su bardağı süt
İç ve Üst Malzemesi:
2 adet Muz
100 gr. dövülmüş fındık içi
40 gr. bitter çikolata.
 
 

Hazırlanışı:
Önce beyaz çikolata sosumuzu hazırlayalım. 2 su bardağı süt ile ocakta kısık ateşte pişirelim. İstenilen sos kıvamına gelince ocaktan alıp bir kenarda bekletelim. Pasta kremamızı da 1,5 su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpıp, buzdolabımıza koyalım.
Oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtalara şeker ilave edip, mikserimizde beyaz köpük oluncaya kadar çırpın. Arkasından da 2 yemek kaşığı yumuşak margarin ilave edip bir müddet daha çırpalım. Kakaomuzu,limon rendemizi, vanilyamızı, unumuzu ve kabartma tozumuzu da ilave edip çok az sürede karıştıralım.
Geniş bir tepsimize yağlı kağıdı serelim. Yağlı kağıdımızı hafifçe yağlayalım ki, pandispanyamız pişince rahat bir şekilde çıkabilsin. Pasdispanyamızı yağlı kağıda serilmiş tepsimize döküp, önceden ısıtmış olduğumuz 200 C’lik fırında 15-20 dakika arasında pişirelim.
Hamurumuzun piştiğini 15 dakikadan sonra pasdispanyamıza kürdana batırarak bakabilirsiniz. Kürdana hamur yapışmıyor ise pişmiştir.
Fırından çıkardığımız pandispanyamızı, rulo şeklinde yavaşça sarın, üstüne hafifçe ıslattığımız bir mutfak havlusu ile her yerini sarın. Hafifçe soğuyana kadar bu şekilde bekletin.
Soğuyan rulo pandispanyamızı yavaşça açarak, 1 su bardağı şekerli süt ile ıslatın ve önceden hazırlamış olduğumuz pasta kremamızın bir kısmını sürün, 2 dilim muzları da arka arkaya dizin. Dövülmüş fındığımızı da ilave edip yavaşça sarın. Sarılan kısmı alta gelecek şekilde tepsimize yerleştirelim.
Diğer geri kalan pasta kreması ile her yerini spatula ile güzelce sürün. Üstü süslemesini de artık beyaz çikolata sosunu döktükten sonra ya da dökmeden önce süslemesini yapabilirsiniz. 
En üstte de, rendelemiş olduğumuz bitter çikolatasını serpiştirebilirsiniz.
Süslemelerimizi yaptıktan sonra, 2-3 saat buzdolabımızda soğutup dinlendirelim.
Hepinize şimdiden afiyet şeker olsun…

1 Yorum (+add yours?)

  1. Lezzete dair ne varsa
    May 23, 2010 @ 18:08:31

    >eskiden çok yapardım bu pastayı nedense şimdi tembellik ediyorum :))en yakın zamanda senin tarifinle yapıcam canım notumu aldım sevgiler…

    Cevapla

Yorum bırakın