>Şekerli Kurabiye Tarifi

>

 

Malzemeler:

2 adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısını kurabiyelerin üstüne sürmek için ayırın)
100 gr. yumuşak margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı ılık süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu

Alabildiği kadar un (2-2,5 su bardağı).

Hazırlanışı: 
1 adet yumurta, 1 adet yumurtanın akı, toz şekeri ve yumuşak margarini karıştıralım, sırayla sütü, sıvıyağı, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında hamur olana kadar yoğuralım. 
Yoğurduğumuz hamurları yumurta büyüklüğünde yuvarlayıp, yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize ya da yağlamış olduğumuz tepsimize aralıklar halinde birbirine yapışmayacak şekilde dizelim.
Hamurlarımızın üstüne yumurta sarısı sürelim, toz şeker serpip önceden ısıtmış olduğumuz 200 C’lik fırınımızda (35-40 dakika) altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim.

Şekerli kurabiyemize farklı lezzet vermek için, portakal kabuğu rendesi, limon kabuğu rendesi ya da üzüm, fındık…vs. eklemeler yaparak daha güzel lezzetler de elde etmiş olursunuz.

Afiyet Olsun…

Reklamlar

11 Yorum (+add yours?)

  1. lezzetedairnevarsa,yeşim
    Eyl 06, 2010 @ 09:52:56

    >ellerine sağlık canım, buna benzer bir tarif bendede var içine kuru üzüm koyuluyor öylede çok güzel oluyor tavsiye ederim

    Cevapla

  2. Sıcak Paylaşımlar Aysel
    Eyl 07, 2010 @ 13:02:05

    >Ayyy ne çok severim bu kurabiyeyi… Uzun zaman oldu yemedim… Ellerinize sağlık… Sıcacık sevgiler…

    Cevapla

  3. dokuzuncubulut
    Eyl 07, 2010 @ 14:39:39

    >Anne kurabiyesi… İlk öğrendiğim kurabiye tarifidir. O yüzden yeri benim için çok özeldir. Çok da nefis görünüyor, ellerinize sağlık, sevgiler…

    Cevapla

  4. Bir Dilim Aşk
    Eyl 07, 2010 @ 19:45:23

    >Yeşimcim güzel yorumun için teşekkür ederim. Kuru üzüm tavsiyen içinde teşekkür ederim. Bir daha ki sefere üzümlü yapacağım eminim böyle de lezzetli olur. Sevgilerimle…

    Cevapla

  5. Bir Dilim Aşk
    Eyl 07, 2010 @ 19:47:02

    >Ayselcim ve Yeşimcim güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle…

    Cevapla

  6. Gizemli Tatlar
    Eyl 08, 2010 @ 09:14:46

    >Bugün sevinç günü, kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım. Ramazan Bayramını doya doya yaşayalım. Hayırlı bayramlar! Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın! Hayırlı ve bereketli Ramazan Bayramları dileğiyle.

    Cevapla

  7. lezzetedairnevarsa,yeşim
    Eyl 08, 2010 @ 18:39:43

    >Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın! Hayırlı ve bereketli bir bayram dileğiyle…

    Cevapla

  8. Tuba
    Şub 10, 2014 @ 02:23:43

    Tarifi bre bir uyguladım ama benim hamurum üç su bardağından fazla un aldı, hatta hala biraz cıvıktı. Daha un eklesem eklenirdi ama eklemedim. Kek-kurabiye hamuru arası bi şey elde ettim. İçine de portakal kabuğu rendesi ekledim. Mis kokular geliyo fırından 🙂 tarif için teşekkürler, ellerinize sağlık

    Cevapla

  9. Taita
    Ağu 17, 2014 @ 16:44:21

    Merhaba,
    bende geçenlerde tarifinizi bir misafir grubum gelmeden önce acele ile yaptım. harika oldu. Şu aralar kahve dünyasında çikolata kaplı yaban mersini, vişne ve çilek satıyorlar. evde vardı bende içlerine 2 şer tane koydum. gerçekten harika oldular. Tavsiye ederim.Tarifiniz için teşekkürler. Sevgiler:))

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: