>Portakal Pelteli Labneli Haşhaşlı Pasta

>

Merhaba Bir Dilim Aşk Severlerim,
Dışarısı buz gibi şöyle akşam kahvenin yanına gidecek nefis bir pasta yapmak geldi aklıma. Hem aklıma geldi hemde portakallar o kadar çoktu ki, ziyan olmadan değerlendirmek istedim. Sonuçta nefis mi nefis bir pasta oldu. Kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim.

























Haşhaşlı Pandispanya malzemesi:
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı mavi-gri haşhaş tohumu (marketlerde baharatlar bölümünde bulabilirsiniz, BAĞDAT baharat markalı 90 g.)
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un.
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu + 2 tatlı kaşığı toz şeker (pandispanyamız piştikten sonra üstüne dökülecek) 1 paketi yeterli.

Muhallebi malzemesi:
2 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket Pınar labne 200 gr. ( Muhallebimizi pişirip ılıttıktan sonra ilave edilecek )

Portakal Pelte malzemesi:
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
3 tatlı kaşığı mısır nişastası
4-5 tatlı kaşığı toz şeker.

Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile toz şekeri iyice mikserimizde köpük oluncaya kadar çırpalım. Üstüne haşhaş tohumu, sıvıyağı, vanilyayı, kabartma tozunu ve unumuzu ilave edip bir miktar iyice karışması için çırpalım. Kelepçeli kabımızın dibini yağlı kağıt ile kaplayalım. Karışımımızı kalıbımıza dökelim. Önceden ısıtılmış 180 C’lik fırınımızda yaklaşık 30-35 dakika pişirelim. Pişip pişmediğini kürdan ile batırarak anlayabilirsiniz, fakat fırınımızın kapağını ilk 20 dakika dolmadan önce sakın açmayın, yoksa ortası puff diye çöker.

Pişen kekimizi  fırınımızdan çıkardıktan 3-4 dakika bekledikten sonra üstüne 1 su bardağı taze sıkılmış artı 2 tatlı kaşığı şeker ilavesi yapılmış portakal suyu ile kekimizin her yerini kaşık yardımı ile ıslatıp, bir kenarda soğumaya bırakalım.

Muhallebimizi de pişirip ılıttıktan sonra pınar labnemizi de ilave edip mikserimizde çırpalım, sonra kekimizin üstüne döküp soğuttuktan sonra da portakallı peltemizi de yapıp hafif ılıttıktan sonra üstüne döküp buzdolabımızda 1-2 saat bekletelim.

İyice soğuttuktan sonra kelepçeli kısmını çıkarıp büyük servis tabağımıza yerleştirelim. Üst süslemesinde ben krem şanti, çikolata damlacıkları ve hindistan cevizi kullandım.Sizler daha farklı süslemeler yapıp sunabilirsiniz.

Afiyet olsun…Sevgilerimle…

10 Yorum (+add yours?)

  1. umutluhayat
    Ara 12, 2010 @ 18:52:37

    >gayecim yaaa harika olmuş bu pastaaaa.ellerine sağlık.

    Cevapla

  2. Bir Dilim Aşk
    Ara 12, 2010 @ 19:11:09

    >Canım çok teşekkür ederim 🙂 Sevgilerimle…

    Cevapla

  3. kalpkurabiye, deniz
    Ara 12, 2010 @ 20:32:44

    >canım ellerine sağlık…pastan çok nefis görünüyor haftaya pasta ile başlamak çok güzel oluyor keza bende pasta ile başladımm:))mutlu akşamlar dilerim:))

    Cevapla

  4. SEVGİLERİMLE
    Ara 12, 2010 @ 20:40:57

    >Merhabalar öncelikle…Nefis olmuş,ellerinize sağlık.Güzel bir hafta diliyorum.sevgilerimle…

    Cevapla

  5. Yeşim
    Ara 13, 2010 @ 06:28:27

    >Evde fazla olan malzemeleri değerlendirmek en güzeli en azından ziyan olmuyor.Ellerine sağlık Gayecim çok güzel gözüküyor pastan 🙂

    Cevapla

  6. YEMEK VAKTİ AYLİN
    Ara 13, 2010 @ 09:04:31

    >Pastalar bu ara gözümde uçuşuyor :)Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    Cevapla

  7. Bir Dilim Aşk
    Ara 13, 2010 @ 14:14:29

    >Çok teşekkür ederim Sevgili Arkadaşlar :)) Yapmanızı tavsiye ederim gerçekten görüntüsü kadar lezzeti de yerinde. Sevgilerimle…

    Cevapla

  8. Aynur (Küçük Hala)
    Ara 13, 2010 @ 15:26:50

    >yine nefisyine ye beni diyor :))ellerine sağlık Gayecimsevgiyle…

    Cevapla

  9. joppala
    Ara 13, 2010 @ 16:31:03

    >Tatlı yapmaya evde meraklıysanız ulkerpotibörlüpastalar sayfasının tariflerini bi evde deneyin cok pratik ulkerpotiborlupastalar.com

    Cevapla

  10. CAFE PEPELA
    Ara 19, 2010 @ 17:01:02

    >Pasta krizimin hat safhasındayım şuanda:)Ellerine sağlık gülüm..

    Cevapla

Yorum bırakın