>Patlıcanlı Karnıyarık yemeği

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler:
6 adet orta boy patlıcan
2 adet yeşil sivri biber
2 adet domates
4-5 diş sarımsak
250 gr. yağsız kıyma
2-3 adet orta boy kuru soğan
1-2 yemek kaşığı salça
1-2 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 demet maydanoz (sapları ayıklanmış olmalı)
Yeterince tuz, karabiber.
1 tatlı kaşığı pul biber ( acı sevmeyenler katmayabilir)
3/4 çay bardağı ayçiçek yağı
1/2 çay bardağı su
1 su bardağı da patlıcanlarımız kızartmak için.

 

 

 

 

 

 

 

Hazırlanışı:
Yayvan geniş tencerimize 1/2 su bardağı ayçiçek yağımızla birlikte, soğonları yemeklik doğrayıp, soğanlarımız pembeleşinceye kadar kavuralım. Üstlerine biberlerimizi de yemeklik doğrayıp bir miktar daha kavurduktan sonra yağsız kıymamızı da ilave edip iyice kavuralım. Domateslerimizin ve sarımsağımızın kabuklarını soyup yemeklik doğrayıp kıymalı karışımımızın üstüne ilave edip domateslerin suyu çekinceye kadar pişirmeye devam edelim. Domates salçamızı, biberli salçamızı da ilave edip bir miktar daha karıştıralım. Son olarak tuzumuzu, karabiberimizi, isteğe bağlı pulbiberimizi ve ayıklayıp kıymış olduğumuz maydanozu ve yarım çay bardağı suyu ilave edip bir miktar karıştırdıktan sonra ocağımızın altını kapatalım.

Patlıcanlarımızı güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını çizgili soyup tuzlu suyun içinde acısı çıkana kadar yaklaşık 20-30 dakika arasında bekletelim. Süremiz geçtikten sonra suyunu süzüp yıkayalım ve kağıt havlumuz ile iyice kurutalım.

Kızartma tavamıza 1 su bardağı ayçiçek yağımızı ilave edelim. Yağımız iyice ısındıktan sonra patlıcanlarımızın her tarafını kızartalım. Hafif kızarması yeterli olacaktır. Kızartmış olduğumuz patlıcanlarımızı, yağını çekmesi için kağıt havlu serdiğimiz tabağımıza koyup ılınmasını bekleyelim.

Patlıcanlarımızın ortasını bıçak ile yaralım ve çatal ile iç kısmını biraz ezelim, hazırlamış olduğumuz kıymalı harcımızı eşit olacak şekilde sırayla patlıcanlarımıza paylatırıp, fırın tepsimize dizelim.

Fırın tepsimizin kenarından bir su bardağı ılık su ve 1 yemek kaşığı kadar salça ile sulandırıp tepsimize dökelim.

Önceden ısıtmış olduğumuz 180 C’lik fırınımızda yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirelim.

Afiyet Olsun…Sevgilerimle…

About these ads

5 Yorum (+add yours?)

  1. lezzetedair
    Mar 05, 2011 @ 22:02:51

    Selam canım
    yeni sayfan hayırlı olsun:)
    patlıcanlı her yemek favorimdir.Ellerine sağlık.
    sevgiler.

    Cevapla

  2. Bir Dilim Aşk
    Mar 06, 2011 @ 08:48:58

    Teşekkür ederim Yeşimcim :)

    Cevapla

  3. Puzzle
    Mar 06, 2011 @ 23:04:14

    En sevdiğim yemekler arasında,patlıcanların közde yapılmışıda ayrı bir lezzet katıyor denedinizmi bilmiyorum bir arkadaşımda denk gelmişti,ellerinize sağlık.Ayrıca yeni sayfanız daha düzenli olmuş hayırlı olsun :)

    Cevapla

  4. Bir Dilim Aşk
    Mar 07, 2011 @ 07:19:27

    Közde patlıcanı hiç denemedim, birgün yaparım inşallah. Güzel yorumunuz için ve sayfamı beğendiğiniz için çok teşekkür ederim :) Sevgilerimle…

    Cevapla

  5. Puzzle
    Mar 07, 2011 @ 13:37:02

    Közde patlıcan sadece patlıcanları yağda kızartmak yerine ocak üstünde yada fırında yagsız piştikten sonra yapılıp aynı iç harcını koyarak fırında pişmesi hem hafifte oluyor görmesem tatmasam bilmezdim tavsiye ederim,ben denedim lezzetli olduğu kadar hafif oluşu ayrı bir unsur :)

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: