>Karaorman Pasta Tarifi

>

MALZEMELER
Pandispanya Malzemesi:
6 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un+ 2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya (Dr. Oetker gourmet vanilya)
1 paket hamur kabartma tozu
125 gr. yumuşak margarin
3-4 yemek kaşığı kakao.

İç ve Dış Süsleme Malzemesi:
1,5 su bardağı vişne
1 su bardağı vişne suyu
2 paket krem şanti + 3 çay bardağı süt
Bitter Çikolata.

Hazırlanışı:
Öncelikle 2 paket krem şantiyi ve 3 çay bardağı soğuk süt ile iyice koyulaşıncaya kadar çırpıp iyice soğuması için buzdolabımıza koyalım.

Oda sıcaklığındaki 6 adet yumurtaları ve şekeri mikserimizde iyice köpük oluncaya kadar çırpalım. Üstüne margarini, vanilyayı, kakaoyu, unu ve kabartma tozu da ilave ettikten sonra 1 dakika kadar çırpalım.

Kelepçeli kek kalıbımıza yağlı kağıt yerleştirdikten sonra, pandispanya hamurumuzu kalıbımıza döküp, önceden ısıtmış olduğumuz 180 C’lik fırınımızda yaklaşık 30-35 dakika sürede pişirelim.

Pişen pandispanyamızı iyice soğuttuktan sonra 2’ye bölüyoruz. Alt katını büyük pasta tabağına yerleştirelim. Vişne suyu ile her yerini ıslatıp krem şantinin bir kısmını sürelim. Vişnelerimiz çekirdekli ise bir kaç tanesini pastamızın üst süslemesi için çekirdeklerini ayıklamayalım. Geri kalan vişnelerin çekirdeklerini ayıklayıp suyunu iyice süzelim. Alt katına krem şanti sürmüş olduğumuz pandispanyanın üstüne vişnelerimizi de yaydıktan sonra diğer ikinci pandispanya katımızı da vişne suyu ile ıslattıktan sonra üstüne kapatalım.

Bir kısmını ayırmış olduğumuz krem şanti ile pastamızın her yerine sürüp süslemesini yaptıkan sonra ayırmış olduğumuz çekirdekli vişnelerimizi de pastamızın üstüne yerleştirelim.

Bitter çikolatamızı da rendeleyip pastamızın her yerine serpiştirip 1 gece buzdolabında dinlendirmeye bırakalım.

Afiyet Olsun…

14 Yorum (+add yours?)

  1. Aynur (Küçük Hala)
    Ara 24, 2010 @ 17:05:30

    >ellerine sağlık Gayecimve afiyet olsun tabi ki :))iyi akşamlar diliyor, sevgilerimi gönderiyorum

    Cevapla

  2. Bir Dilim Aşk
    Ara 24, 2010 @ 17:09:19

    >Çok teşekkür ederim Aynurcum, sizlere de iyi akşamlar iyi tatiller dilerim 🙂 Sevgilerimle…

    Cevapla

  3. umutluhayat
    Ara 24, 2010 @ 18:21:41

    >enfes bir pasta.ellerine sağlık canım.

    Cevapla

  4. ıooı
    Ara 24, 2010 @ 21:39:50

    >Schwarzwaelder Kirschtorte.İşte bu harika olmuş.

    Cevapla

  5. Yeşim
    Ara 25, 2010 @ 08:32:15

    >Gayecim ellerine sağlık pasta harika gözüküyor.sevgiler.

    Cevapla

  6. derya
    Ara 26, 2010 @ 13:42:11

    >Gayecim merhaba ellerine sağlık en sevdiğim pastalardandır.Bende beklerim mutlu pazarlar sımsıcak sevgiler.

    Cevapla

  7. kalpkurabiye, deniz
    Ara 27, 2010 @ 20:01:40

    >canım ellerine sağlık olsun..pastan son derece şirin görünüyor:))yeni yıla da uygun çok güzell:))

    Cevapla

  8. sarkaç
    Ara 30, 2010 @ 11:19:47

    >Gel beni ye diyor. Ellerine sağlık.

    Cevapla

  9. Banu
    Ara 31, 2010 @ 08:17:30

    >Ellerine sağlık canım…Şeker gibi tatlı, masal gibi güzel mutlu bir yıl diliyorum… Sevgilerimle…

    Cevapla

  10. çeşnici Handan
    Ara 31, 2010 @ 10:33:30

    >Sağlıklı ve güzel bir yıl dilerim.

    Cevapla

  11. Aynur (Küçük Hala)
    Ara 31, 2010 @ 16:12:27

    >GAYEcim,Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini diliyorum.

    Cevapla

  12. PUZZLE
    Ara 31, 2010 @ 16:32:00

    >Bu yılın mutluluklara,sağlığa,savaşsız,barışçıl bir dünyaya içinde, huzurlu ve sevdiklerinizle birlikte en güzel günler sizlerlerle olsun.

    Cevapla

  13. ceren_do
    Oca 14, 2011 @ 14:22:20

    >Siteniz çok güzel ve faydalı.. lezzetli yemek tarifleri için linke tıklayabilirsiniz. ******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

    Cevapla

  14. Kendimce
    Şub 06, 2011 @ 15:22:01

    >hem tatlı hem hafif ekşi br lezzet yemek isterdim doğrusu ellerinize sağlık

    Cevapla

Yorum bırakın